Γεύσεις

Στην εποχή των άκρων που διανύουμε – του γρήγορου φαγητού και των γκουρμε γεύσεων – ελάτε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στα κυριακάτικα μεσημέρια.
Τότε που το στιφάδο μύριζε πριν μπεις στο σπίτι, οι πατάτες με την μυρωδάτη ρίγανη γαργαλούσαν τον ουρανίσκο, τα λαζάνια «καίγονταν» με φρέσκο πρόβειο βούτυρο. Τότε που η τελευταία ψίχα ψωμιού «σκούπιζε» απο το πιάτο από την τελευταία σταγόνα σαλτσούλα ντομάτας από το κοκκινιστό ή από το απερίγραπτο ζουμάκι που αφήνει το φρεσκοψημένο στα κάρβουνα κρέας όταν του ρίχνεις λεμόνι.
Γιατί ο Έλληνας όσα χρόνια και αν περάσουν πάντα θα αναγνωρίζει την αξία της παραδοσιακής κουζίνας.
Ελάτε λοιπόν να δοκιμάσετε

  • Κυνήγι από το αγρόκτημά μας, «καθαρό» κρέας, χωρίς συντηρητικά, από ζώα που μεγαλώνουν, τρώγοντας μόνο πρασινάδα και καλαμπόκι, ελεύθερα σε μια έκταση 260 στρεμμάτων.
    • Ελαφάκι (κοκκινιστό με μανιτάρια, ελαφόσουπα, μακαρονάδα με ελαφίσιο κιμά, ελαφοσουτζουκάκια με ντομάτα)
    • Αγριογούρουνο (στιφάδο, κρασάτο, φρικασέ, πορτοκαλομελάτο)
    • Φασιανό / Πέρδικα / Φραγκόκοτα (με μπάμιες, με πιπεριές, σαλμί, λεμονάτα )
    • Ορτύκια (ψητά, λαδορίγανη, γκιούλμπασι)
    • Κόκορα / Κοτόπουλο (πρωτογιάχνι, κρασάτο)
  • Ψητά της ώρας
    • Σπεσιαλιτέ μας το ψαρονέφρι ελαφρώς πικάντικο με ψητή ντομάτα
    • Ζουμερά ψητά σχάρας
  • Παραδοσιακές γεύσεις
    • Αρνάκι λαδορίγανη
    • Ουρά μοσχαρίσια με τραχανά σούπα
    • φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο

Τα μαγειρευτά αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και το κρύο. Μην περιμένετε καλοκαιριάτικα ελαφόσουπα ή τον Γενάρη Φραγκόκοτα με μπάμιες. Και φυσικά αλλάζουν ανάλογα με το ζώο που έχει φτάσει σε σημείο σφαγής ή σιτέματος.
Και αφού φάτε το «αλμυρό»  σας μπορείτε στο καφέ μας να απολαυσετε ένα χωνευτικό απεριτίφ ή το καφεδάκι σας συνοδεία ενός γλυκού. Ένα σοροπιαστό (που λένε και οι ντόπιοι) ραβανί, μια σοκολατοκαρυδόπαστα, ένα παγωτάκι, ένα ρυζόγαλο ή κάποιο γλυκό του κουταλιού…